Envato Market de online marktplaats voor ICT

Envato Market.Voor Autostrada hebben we gebruik gemaakt van de WordPress thema marktplaats Theme Forrest die weer onderdeel uitmaakt van Envato Market die weer eigenaar is van meerdere online marktplaatsen. Zo heb je naast een thema marktplaats ook marktplaatsen voor PHP scripts, video’s, geluid, animaties etc.

Natuurlijk is het zelf laten ontwikkelen van je thema het leukste, het origineelst maar ook meestal het duurste. Door een thema te kopen voor 50 dollar en deze aan te passen kan je toch voor weinig geld een vrij originele website ontwikkelen. Voor dat bedrag kan geen een grafisch ontwerper niet hetzelfde leveren. Natuurlijk wordt ervan uitgegaan dat het thema van 50 dollar misschien 10 of 100 keer verkocht wordt. Het nadeel hiervan is dat je soms thema’s herkend in websites want je kan de kleuren en lettertypes wel aanpassen, de grote lijnen blijven toch hetzelfde.

Maar waarom zou je een orkest of dj muziek laten componeren als je op AudioJungle meer dan 300.000 royalty vrije muziekbestanden kan vinden. Afhankelijk van de hoeveelheid keer dat je het gebruikt betaal je daar een vergoeding voor. Bedragen beginnen bij ongeveer 20 dollar. Zo maakte de Efteling voor de Making of Baron 1898 gebruik van diverse muziekbestanden van AudioJungle. De attractiemuziek zelf is door René Merkelbach gecomponeerd en ingespeeld door Symfonieorkest Brussels Philharmonic.

Wil je dus goedkoop iets realiseren voor een website of video en heb je een thema, muziek, film nodig dan is de Envato Market zeker een mooie marktplaats om eens rond te neuzen. Al is het om inspiratie op te doen. Een klein nadeel vind ik wel dat ze geen Nederlandse betaalmethoden zoals Ideal ondersteunen maar alleen PayPal en een of andere prepaid methode.

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.