Norton werkt niet meer en blokkeert IE en Chrome

Logo van Norton.Probleem:
Internet Explorer en Chrome worden na opstarten meteen weer afgesloten. Heel soms blijven ze wel open en kan je een website adres invullen maar die wordt nooit geladen. De internetverbinding is het probleem niet want op een ander apparaat werkt deze prima.

Het downloaden van updates via Windows Update of Malwarebytes Anti-Malware werkt wel zonder problemen.

Een verder onderzoek wijst uit dat Norton Internet Security is geïnstalleerd maar niet wordt opgestart. Icoontje staat niet rechts onderin het scherm. Het programma opstarten werkt ook niet want het is in de achtergrond al wel opgestart maar niet beschikbaar.

De onderstaande oplossing werkt mogelijk ook voor andere antivirus pakketten zoals Avast, AVG en Kaspersky.

Oplossing:
Doordat Norton Internet Security niet meer juist werkt blokkeert deze het gebruik van een browser of de internetverbinding. De oplossing is om Norton Internet Security helemaal te verwijderen via Configuratiescherm > Programma’s. Herstart hierna de computer en download via internet de laatste versie van het programma en installeer Norton opnieuw.

Lukt het niet om de software te verwijderen via het Configuratiescherm, download dan de software removal tool van Norton. Dit is een agressiever programma dat echt alle resten van Norton Internet Security verwijderd. Herstart hierna de computer en download via internet de laatste versie van het programma en installeer Norton opnieuw.

Tijdens het oplossen van dit probleem moest ik ook Chrome verwijderen en opnieuw installeren. Ik weet niet of dit gerelateerd was aan dit probleem.

Oplossing getest op:
Windows 7 met Norton Internet Security.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.