Paint Shop Pro memory access violation na openen insteekfilters

Probleem:
Tijdens het openen van insteekfilters in Paint Shop Pro krijg je de foutmelding “memory access violation”. Deze kan je weg klikken maar hij komt vervolgens nog een keer of drie terug.

Het resultaat is een klein leeg venster waar je verder niets mee kan. Het probleem komt niet bij alle insteekfilters voor.

Oplossing:
Op de website van www.tg-reloaded.eu, een website die zich bezighoudt met Paint Sho Pro tutorials, vind je de oplossing die werkt.

http://www.tg-reloaded.eu/INFO/Error_PSP-17.html

Belangrijk om te weten is dat je met bovenstaande oplossing wel Windows DEP (Data execution protection) uitschakelt. Dit is een beveiligingssysteem van Windows dat controleert of er geen verdachte zaken worden uitgevoerd in het systeemgeheugen. In het Nederlands wordt dit systeem ook wel Preventie van gegevensuitvoering genoemd.

DEP schakelt programma’s uit die verdacht gedrag vertonen zoals bijvoorbeeld virussen. In dit geval worden ook een aantal plug-ins/insteekfilters voor Paint Shop Pro uitgeschakeld. Betekent dit dat deze onveilig zijn en beter niet gebruikt kunnen worden, geen idee. De beveiliging wordt wel voor de gehele computer uitgeschakeld.

Denk dus goed na voordat je de oplossing gebruikt. Een professioneel antivirus pakket kan een goede aanvulling hierop zijn.

Oplossing getest op:
Windows 7, Paint Shop Pro x7 32 bit

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.