Windows 10 upgrade herinnering wordt steeds grappiger!

Iedere Windows gebruiker met Windows 7 of 8 kent de herinnering van Microsoft wel: “Upgrade nu naar Windows 10…..”, of “Zoveel mensen gingen je voor” of “Zoveel miljoen mensen maken al gebruik van Windows 10”.

Ik snap dat Microsoft iedereen snel over wilt hebben op Windows 10 want dan heb je alleen nog Windows Vista en Windows 10 dat je moet ondersteunen. Windows XP hebben we al uitgezwaaid, doei! Voor Windows Vista verloopt de ondersteuning in 2017. Dus dan blijft Windows 10 alleen nog over.

Je hebt nog tot ongeveer juni 2016 de tijd om gratis over te stappen naar Windows 10 dus alle tijd. Ik ben van de week pas op mijn werk overgestapt op Windows 10. Bij veel mensen gaat de upgrade goed, maar als het een keer niet goed gaat zie je op internet dat veel mensen last hebben van hetzelfde probleem.

Bekijk hier alle berichten over Windows 10 op Timdehoog.nl

Van de week startte ik mijn computer op en kreeg ik onderstaande melding van Microsoft en deze vind ik toch wel enorm grappig. Hoeveel moeite ze doen om mij over te laten stappen van Windows 8. Ik ben pas van plan om in februari met mijn eigen computer over te stappen aangezien ik een Dymo gebruik.

Windows 10 upgrade herinnering.

Blijkbaar is Windows 10 geen gewapend beton, maar hoef je geen extra antivirus pakketten te installeren. Waarom roepen Kasperskey, Avast, Norton en AVG dan wel dat je het moet doen. Natuurlijk in eerste instantie vanuit commercieel belang duhhh. Maar persoonlijk ben ik van mening dat een partij als GData een veel betere beveiliging kan leveren dan Microsoft. GData is continue bezig met beveiliging en Microsoft met van alles. Daarnaast komt de beveiliging van Microsoft ook niet altijd even goed uit de testen.

Ik snap de motivatie van Microsoft, maak het mensen gemakkelijk en ze volgen braaf maar reclame maken met beveiliging is wel heel erg grappig. Als je 3 maanden geleden Windows 10 hebt geïnstalleerd heb je inmiddels al 10-20 updates gehad waarvan er een aantal voor beveiliging waren. Inmiddels is de eerste grote update van Windows 10 ook al uitgebracht met nieuwe functionaliteiten binnen 6 maanden. Het tempo zit er wel in!

Als je in Google zoekt op “windows 10 security” krijg je meer pagina’s over de privacy die Microsoft schendt dan echte beveiliging, ook wel grappig!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.