Onderhoudspagina toegevoegd aan Timdehoog.nl

Mijn website maakt gebruik van WordPress. Iedere keer als je een plug-in of core update uitvoert zet WordPress de website in onderhoudsmodus wat ervoor zorgt dat bezoekers aan de voorkant een onderhoudspagina te zien krijgen. Dat is best goed, maar die pagina is zo saai, je ziet namelijk een plain-text pagina met de tekst “Wegens onderhoud tijdelijk niet beschikbaar, probeer het over een paar minuten nogmaals.”.

Daarom heb ik eind 2015 mijn eigen onderhoudspagina toegevoegd door een bestand genaamd “maintenance.php” toe te voegen aan de map “wp-content”. WordPress zal voortaan dit bestand tonen in plaats van zijn eigen standaard saaie pagina. Wil je niet zelf deze handeling uitvoeren? Dan kan je ook de plug-in WP Maintenance Mode installeren om een eigen onderhoudspagina te maken.

Hieronder zie je een screenshot van het resultaat. Niet echt spannend maar wel mooi en functioneel. Het doel is natuurlijk ook dat jij als bezoeker deze pagina zo min mogelijk te zien krijgt.

Onderhoudspagina van Timdehoog.nl.

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.