Kan e-mail niet verwijderen uit Outlook Postvak UIT

Kan e-mail niet verwijderen uit Outlook Postvak UIT.Probleem:
Je hebt een e-mail verstuurd en deze blijft staan in Postvak UIT om verzonden te worden. Op een of andere manier wordt deze maar niet verstuurd en er wordt ook geen foutmelding getoond.

Dit kan komen doordat:

  • Foutief e-mailadres of e-mailadres dat niet bestaat
  • Te grote bijlage(n)
  • Teveel ontvangers
  • Bestanden die onveilig zijn

Outlook zal op de volgende momenten proberen de e-mail te versturen:

  • Wanneer je Outlook opent
  • Wanneer je nog een e-mail verstuurd
  • Om de 5 minuten (dit is een instelling en kan per computer verschillen)

Mogelijk worden e-mails die je verstuurd na deze e-mail niet verzonden omdat eerst de e-mail die bovenaan de lijst in Postvak UIT staat verzonden moet worden.

Een gevolg van dit probleem is dat Outlook traag wordt of niet juist reageert omdat het programma telkens probeert de e-mail te versturen.

Oplossing:
De oplossing is om de e-mail uit Postvak UIT te verwijderen. Meeste mensen klikken op de e-mail en vervolgens op het kruisje om te verwijderen of gebruiken de “delete” knop op het toetsenbord.

In sommige gevallen kan het voorkomen dat het bericht niet verwijderd wordt. Er wordt dan ook geen foutmelding getoond er gebeurt gewoon niets. De reden hiervoor is dat Outlook de e-mail niet kan verwijderen als deze op het zelfde moment wordt verzonden.

De oplossing hiervoor is om het verzenden te annuleren of te wachten tot Outlook geen e-mails meer aan het verzenden is. Daarna kan je het bericht wel verwijderen. Verzenden en ontvangen kan je annuleren door rechts onderin het scherm te klikken op “Verzenden/ontvangen wordt …..” en vervolgens te kiezen voor  “Verzenden/ontvangen annuleren”.

Oplossing getest op:
Windows 10, Outlook 2007, e-mail met een bijlage van meer dan 100 MB die niet verstuurd kon worden

6 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.