Windows 10 Mail app kan geen mappen aanmaken

Vanaf Windows XP heeft Microsoft een aantal keren een e-mailprogramma uitgebracht dat standaard werd geïnstalleerd op iedere computer. In Windows 8 installeerde Microsoft de Mail app die het POP protocol niet meer ondersteunde. Heel handig want de meeste gebruikers van e-mailadressen, uitgegeven door o.a. KPN/Ziggo, gebruiken eerder POP dan IMAP.

Met het POP protocol wordt e-mail gedownload en met het IMAP protocol wordt e-mail gesynchroniseerd. IMAP is heel handig als je e-mail op meerdere apparaten wilt lezen.

Vanaf Windows 10 wordt wederom een e-mailprogramma standaard geïnstalleerd dat wel POP en IMAP ondersteund. Tijdens het instellen van dit programma kwam ik er achter dat je met de Windows 10 Mail app geen mappen aan kan maken of bestaande hernoemen. Dit vind ik toch wel een functionaliteit die standaard zou moeten zijn.

Zie ook deze pagina voor een overzicht van functionaliteiten die wel in Outlook zitten en niet in de Windows 10 Mail app. De schermindeling van de Windows 10 Mail app zijn wel heel leeg, overzichtelijk en gemakkelijk te begrijpen.

De beperking van het aanmaken/hernoemen van mappen geldt blijkbaar niet als je gebruik maakt van een Outlook of Hotmail adres. Dan kan je via een omweg wel mappen toevoegen en hernoemen zoals je hier kan lezen.

Windows 10 Mail app

 

14 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.