Gmail adres stuurt e-mail naar ontvanger en verzender in Windows Mail

Windows Vista Mail.Probleem:
In Windows Mail wordt gebruik gemaakt van een Google Gmail adres om e-mail via POP te downloaden en via SMTP te versturen. Iedere keer wanneer er een e-mail wordt verstuurd komt dezelfde e-mail binnen in Postvak In. Wanneer er een e-mail wordt verstuurd vanaf de Gmail.com omgeving komt het probleem niet voor.

In de probleemsituatie werd er alleen gemaild naar een ander Gmail adres. Tijdens testen bleek dat het probleem zich ook voordeed als er naar niet Gmail adressen een e-mail werd gestuurd. In Windows Mail was ook nog een Planet e-mailadres ingesteld. Als daar een e-mail mee werd verstuurd kwam het probleem niet voor.

De conclusie is dus dat het aan de instellingen ligt van Windows Mail of het Gmail adres.

Oplossing a:
In eerste instantie dacht ik dat de optie was ingesteld om een kopie van e-mails naar de afzender te sturen. Dit was niet het geval.

Oplossing b:
Vervolgens via Extra >Berichtregels gecontroleerd of er niet een speciale berichtregel ingesteld was die ervoor zorgde dat berichten in de map Verzonden items werd gekopieerd naar Postvak IN. Ook dit was niet het geval.

Oplossing c:
Als laatste oplossing toch nog maar eens kritisch gekeken naar de account instellingen via Extra > Accounts. Heel toevallig viel mij op dat er in het vakje “Gebruikersnaam” voor het e-mailadres het woord “recent:” stond. Dit maakte geen onderdeel uit van het e-mailadres. Dit heb ik verwijderd uit het vakje en vervolgens de wijzigingen opgeslagen. Hiermee was het probleem opgelost.

Oplossing getest op:
Windows 10 met Windows Mail (gekopieerd van Windows Vista)

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.