Windows Vista Service Pack 2 wordt niet aangeboden in Windows Update

Windows Vista Service Pack 2.Probleem:
Tijdens een onderhoudsbeurt aan een oude Windows Vista computer kom ik erachter dat er nog geen Service Pack 2 geïnstalleerd is. In Windows Update zie ik de update niet staan en deze is ook niet verborgen. Handmatig zoeken naar updates zorgt er niet voor dat deze update wordt gevonden.

Wel wordt er een update aangeboden voor Office 2007 PowerPoint. Het mislukt alleen iedere keer om deze update te installeren. Op de computer wordt gebruik gemaakt van Office 2013, maar Office 2003 en 2007 is ook nog geïnstalleerd.

Oplossing:
Ik heb in Windows Update de foutmelding opgezocht die als reden werd gegeven waarom de installatie telkens mislukte. Een zoektocht op internet geeft aan dat de fout wordt veroorzaakt omdat Office 2003 geïnstalleerd is en hier de ondersteuning voor verlopen is. Vreemd want het gaat om een update voor Office 2007.

De oplossing was om Office 2003 te verwijderen. Aangezien alleen Office 2013 wordt gebruikt heb ik ook Office 2007 verwijderd. Hierna heb ik opnieuw opgestart en handmatig naar updates gezocht in Windows Update. De update van Office 2007 PowerPoint was verdwenen maar nu werd wel Service Pack 2 aangeboden.

Oplossing getest op:
Windows Vista Premium 32 bit Service Pack 1

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.