Dymo telkens ingesteld als standaardprinter op Windows 10

Probleem:
Er wordt gebruik gemaakt van een Windows 10 computer met daarop aangesloten een HP Laserjet printer via USB en een Dymo LabelWriter via USB. De HP Laserjet is ingesteld als standaardprinter omdat de Dymo alleen gebruikt wordt vanuit de Dymo Label software.

Op een gegeven moment is de Dymo LabelWriter opeens de standaardprinter geworden binnen Windows terwijl de gebruiker deze wijziging niet bewust heeft uitgevoerd. In het overzicht van printers staat ook een groen vinkje voor de Dymo LabelWriter.

Opnieuw de HP Laserjet printer instellen als standaardprinter lijkt het probleem op te lossen, maar nadat de Dymo LabelWriter een label heeft geprint is dit weer automatisch de standaardprinter geworden.

Oplossing:
Sinds kort staat in Windows 10 de optie “Mijn standaardprinter door Windows laten beheren” op aan. Deze optie zorgt ervoor dat de printer die het laatst gebruikt is de standaardprinter wordt. Een handige optie als je bijvoorbeeld je laptop meeneemt van thuis naar kantoor en weer terug. Dan hoef je maar een keer de printer te veranderen op locatie en Windows 10 doet de rest.

Voor bovenstaand probleem was dit wel een vervelend want als er eenmaal een label was afgedrukt stond de Dymo LabelWriter als standaard ingesteld. Als hierna weer een Word document werd afgedrukt gebeurde dit op de Dymo.

Onderstaande stappen laten zien hoe deze optie uitgeschakeld kan worden:

  1. Sluit alle applicaties
  2. Klik links onderin op de startknop (witte raamvenster)
  3. Klik op “Instellingen” en vervolgens op “Apparaten, printers en scanners”
  4. Klik aan de linkerkant op “Printers en scanners”
  5. Schuif het witte bolletje onder “Mijn standaardprinter door Windows laten beheren” naar links
  6. Klik op sluiten en stel nu eenmalig de juiste standaardprinter in

Windows 10 bepaald standaard de standaardprinter.

Oplossing getest op:
Windows 10 met HP Laserjet printer en Dymo LabelWriter.

8 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.