Windows updates installeren bij afsluiten overslaan

Een irritatiepunt bij Windows gebruikers zijn de hoeveelheid Windows updates die telkens geïnstalleerd moeten worden. Als je een nieuwe laptop koopt deze opstart en weer af wil sluiten is de kans groot dat je al weer updates moet installeren.

Het irritatiepunt wordt alleen maar groter wanneer er Windows updates geïnstalleerd moeten worden tijdens het afsluiten terwijl je haast heeft. Even snel afsluiten en dan dichtklappen en opruimen is de gedachte maar in plaats daarvan komt er op het scherm te staan “Update x van x installeren”.

Je kan hier eenvoudig omheen door je eerst af te melden. Deze optie vind je als je bij Windows 7 en eerder klikt op het pijltje naast Afsluiten dat naar rechts wijst. Voor Windows 8 en 10 is de optie Afmelden direct beschikbaar wanneer je op Afsluiten klikt.

Na het afmelden kom je in het scherm waar je weer aan kan melden of de computer af kan sluiten of opnieuw op kan starten. In dit scherm heb je de optie om de computer af te sluiten en updates te installeren of de computer alleen af te sluiten. In Windows 7 moet je hiervoor weer klikken op het driehoekje aan de rechterkant.

Ik gebruik deze optie regelmatig als ik haast heb. Updates worden dan de volgende keer bij het opstarten of afsluiten geïnstalleerd. Microsoft verspreid zijn updates iedere tweede dinsdag van de maand.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.