Printer print zwarte tekst voor de helft door aangekoekte inkt

Printer print zwarte tekst voor de helft door aangekoekte inkt.Probleem:
Onlangs werd mij gevraagd om naar een HP printer te kijken die zwarte tekst maar voor de helft deed printen in combinatie met een soort van veeg effect net of dat de cartridge op was. Deze was pas nog vervangen en het ging in dit geval om een XL cartrigde. Even geschud met de cartridge kon ik bevestigen dat hij nog niet leeg was. Vervangen was dus geen oplossing.

De printer had een touchscreen en ik vond daar de optie om de printerkoppen te reinigen maar na het uitvoeren van deze optie was de afdruk nog steeds kwalitatief slecht.

Oplossing:
Ik heb daarna de cartridge weer uit de printer gehaald. Er was een week geleden nog mee geprint dus hij kon niet uitgedroogd zijn. Toch vond ik aan de onderkant op de printkop aangekoekte inkt. Deze heb ik met een keukenrol en wat lauw water eraf gewreven. Ook de zijkanten van de printkop heb ik meteen even gepoetst. Nog beter is om alcohol te gebruiken maar dit was niet voor handen.

Als de cartridge goed schoongemaakt is zal er gemakkelijk inkt in de keukenrol worden opgenomen. De cartridge heb ik teruggeplaatst en hierna waren de afdrukken wel van voldoende kwaliteit.

Deze oplossing zal voor meerdere printers. Alleen bij sommige zit de printkop niet aan de cartrigde vast maar in de printer. De cartridge wordt in dit geval op de printkop aangesloten. Dit is het geval bij bijvoorbeeld Epson. Mocht je niet weten waar de printkop zit? Raadpleeg dan even de documentatie van je printer.

Oplossing getest op:
HP printer met cartridge waarop een de printkop zit.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.