Zesde geworden op 6km Rondje Vrachelen Oosterhout

Op 7 april heb ik deelgenomen aan de het 11e Rondje Vrachelen van A.T.V. Scorpio als voorbereiding op de 5 KM bedrijvenloop van de KaaienLoop in mei dit jaar. Ik had me ingeschreven voor de 6 KM die vanaf de atletiekbaan door het Vrachelse bos ging en weer terug.

Het lopen ging perfect en het weer was ook super door de goede temperatuur. Ik had mezelf voorgenomen om onder de 30 minuten binnen te komen en dat is met een tijd van 27:36 ook gelukt. In september 2015 had ik de 6 KM voor het eerst gelopen in een tijd van 27:53.

Tijdens het lopen had ik me voorgenomen om in een groepje lopers terecht te komen met hetzelfde tempo maar dat is niet echt gelukt. Groot gedeelte van de 6 km heb ik alleen gelopen. Normaal is mijn strategie altijd om op een hoog tempo te beginnen en dan langszaam af zakken. Deze keer had ik het anders gedaan door het tempo steeds iets op te voeren door telkens op mijn TomTom Runner te kijken voor de gemiddelde snelheid.

De wedstrijd was goed georganiseerd waarvoor mijn complimenten. Het parcours was duidelijk aangegeven met zelfs een drankpost onderweg. Uit ervaring weet ik dat drinken onder het hardlopen bij mij niet echt lukt.

Van de ongeveer 30 mannen op de 6 KM ben ik zesde geworden. Helaas geen medaille maar ik ben toch zeer tevreden. De volgende 5 KM ga ik lopen tijdens de Koningsloop op 26 april in Raamsdonksveer.

Foto gemaakt door Jan Tak

Foto gemaakt door Jan Tak

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.