Windows 10 upgrade loopt vast tijdens downloaden updates

Windows-10-LogoProbleem:
Tijdens het zoeken naar updates op een Windows 7 laptop blijft de voortgangsbalk maar lopen. Zelfs naar meerdere uren zoeken geen resultaat.

Het uitvoeren van de Microsoft FixIt voor Windows updates lost het probleem niet op. Ook een aantal andere oplossingen zorgde er niet voor dat updates weer gevonden werden.

Op de laptop heb ik pas een paar weken geleden Windows 7 Service Pack 1 geïnstalleerd. Deze kon al jaren niet automatisch geïnstalleerd worden en heb ik dus handmatig geïnstalleerd.

Als alternatieve oplossing bedacht ik om de gratis Windows 10 upgrade uit te voeren. Deze wordt nog niet aangeboden omdat de laptop nog niet alle updates heeft die hiervoor nodig zijn. Aangezien het updaten niet werkt vormt dat een probleem. Daarom heb ik Windows 10 handmatig gedownload maar tijdens het voorbereiden loopt het programma vast met het downloaden van updates. Deze stap is verplicht en kan niet overgeslagen worden.

Oplossing:
Om het probleem op te lossen heb ik op een andere computer Windows 10 gedownload en aangegeven dat de installatie voor een andere computer was. Je hebt dan de keuze om een DVD of USB stick te maken. Ik heb gekozen voor een USB stick. Het downloaden van de updates werkte nu wel.

Vervolgens heb ik de USB stick in de laptop gestopt en heb ik handmatig Windows 10 geïnstalleerd vanaf de USB stick. Wederom werd er gevraagd of er updates gedownload moesten worden. Dit was nu een optionele stap en die heb ik daarom overgeslagen aangezien dit voor problemen zorgde.

Na de Windows 10 upgrade was het zoeken naar updates ook opgelost. Ik kon zoeken naar nieuwe updates en deze ook zonder problemen installeren.

Oplossing getest op:
Windows 7 64 bit, Windows 10 64 bit

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.