Gebruik geen streepjes in domeinnamen

Zoals vrijwel iedereen weet mag je ook streepjes gebruiken in domeinnamen zoals www.tim-de-hoog.nl. Niet de meest ideale naam en makkelijk te onthouden. Je geeft dit ook niet zo gemakkelijk door via de telefoon en de kans op fouten stijgt.

Toch zie ik nog regelmatig dat mensen streepjes in domeinnamen gebruiken. Heel toevallig vaak bij kleinere bedrijven die een bedrijfsnaam bedenken en dan pas een domeinnaam.

Tegenwoordig is het heel om tijdens het opstarten van je bedrijf ook al na te denken over je domeinnaam. Deze is vaak identiek aan de gekozen bedrijfsnaam. Controleren of een domeinnaam vrij is kan snel via bijvoorbeeld www.antagonist.nl.

Soms wordt het streepje gebruikt omdat het domeinnaam zonder streepje al geregistreerd is. Stel www.timdehoog.nl is geregistreerd dan zou een ander persoon www.tim-de-hoog.nl kunnen registreren. Is dit wijs, nee, want de kans dat mensen op timdehoog.nl uitkomen is veel groter dan op tim-de-hoog.nl.

Om misbruik van domeinnamen te voorkomen registreren grote bedrijven meerdere soorten domeinnamen zoals www.coca-cola.com en www.cocacola.com. Tegenwoordig kost een domeinnaam nog maar een paar tientjes per jaar.

Helaas zijn er ook mensen of bedrijven die domeinen registreren die typefouten bevatten maar die net lijken op jouw domeinnaam. Hiermee proberen ze bezoekers te trekken die naar jouw website wilde gaan maar in de adresbalk de verkeerde domeinnaam invullen. Aan deze domeinen zitten vaak websites met veel reclame gekoppeld om geld te verdienen.

Mijn advies:
Mijn advies is altijd een domeinnaam zonder streepjes te gebruiken. Is het gewenste domeinnaam al geregistreerd bedenk dan een nieuwe die niet te veel op je vorige lijkt om wederom te voorkomen dat je bezoekers bij iemand anders terecht komen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.