KaaienLoop 5 km helaas geen persoonlijk record

Logo van KaaienLoop.Vorig jaar heb ik de KaaienLoop heel goed gelopen in een tijd van 22:31 op de 5 kilometer. Een nieuw persoonlijk record. Dit jaar had ik als doel om rond de 22 minuten te finishen. Helaas door het warme weer van rond de 27 graden ben ik gefinisht met een tijd van 23:06 seconden.

In april had ik mij ingeschreven voor de Koningsloop op 27 april. Hier zou ik de 5 kilometer lopen als een soort van voorbereiding op de KaaienLoop. Dit had ik vorig jaar ook gedaan en beviel goed. Echter twee dagen ervoor ben ik behoorlijk ziek geworden, een griepje denk ik, waardoor ik geen deel heb genomen aan de vijf kilometer. Daarnaast die week ook niet zoveel meer getraind. Misschien dat dit ook invloed heeft gehad op de tijd.

In het startvak was het behoorlijk druk, ik voelde me een beetje een op elkaar geduwde koe of schaap. Het was zelfs zo erg dat er mensen, ik ook, weggeduwd werden door andere lopers. Nou is het ook wel weer zo dat trage lopers niet vooraan moeten gaan staan. De organisatie adviseert dit ook op hun website.

De eerste 500 meter was het door de drukte niet mogelijk om het gewenste tempo aan te houden. Maar daarna kon ik mij richten op 4:30 de kilometer. Al snel zat ik onder dit gemiddelde en heb ik mijn tempo wat verlaagd om te voorkomen dat ik te snel moe zou zijn. Na verloop van tijd schoot ik al snel boven de 4:30 tot zelfs iets in de 5 minuten. Toen de tijd eenmaal stabiel rond de 5 minuten ging liggen wist ik dat ik mijn gewenste tijd van 22 minuten niet ging halen. Jammer!

Na de finish heb ik nog op het terras met een aantal collega’s van mijn werk gezeten en wat gedronken. Daarna heb ik nog een rondje gelopen over het wedstrijdterrein en links en rechts met bekenden gesproken. Rond negen uur heb ik de prijsuitreiking nog bijgewoond en ondertussen nog lekker wat gedronken en gekletst.

Ik vond de 14e KaaienLoop reuze gezellig en de sfeer was goed!

Inmiddels heb ik de eerste training in het bos en over zandheuvels weer gelopen. Nu maar weer een nieuwe 5 kilometer wedstrijd uitzoeken om wederom te proberen de tijd van 22 minuten te halen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.