Windows 10 opnieuw instellen en vervolgens e-mail kwijt

Windows 10 opnieuw instellen en vervolgens e-mail kwijt.Probleem:
Windows werkt niet meer juist en je besluit om Windows 10 opnieuw in te stellen. Dit is een soort van opnieuw installeren maar zonder dat persoonlijke bestanden worden verwijderd. Echter na het uitvoeren van deze actie kan je niet meer bij je e-mails omdat het programma Windows Live Mail verwijderd is van je computer.

Dat dit programma verwijderd is klopt omdat tijdens het opnieuw instellen alle software wordt verwijderd die niet standaard bij Windows 10 hoort. Hieronder valt dus ook Microsoft Office, Google Chrome of VideoLan om diverse filmbestanden af te spelen.

Oplossing:
Jouw e-mails behoren tot persoonlijke bestanden die opgeslagen worden in C:\Users\<<jouw gebruikesnaam>>\Application Data of C:\Gebruikers\<<jouw gebruikesnaam>>\Application Data. De map Application Data is standaard niet zichtbaar. Tijdens het opnieuw instellen worden persoonlijke bestanden met rust gelaten.

Om weer bij je e-mails te komen hoef je alleen Windows Live Mail opnieuw te downloaden en te installeren. Het programma zal automatisch jouw e-mailaccount herkennen dat je in het verleden hebt geïnstalleerd inclusief de bijbehorende e-mailberichten en contacten. Als je het programma na installatie opstart zal het net lijken of er niets veranderd is.

Download gratis Windows Live Mail

Windows Live Mail wordt niet meer onderhouden:
Het programma Windows Live Mail wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Zij adviseren om gebruik te maken van Windows 10 Mail app of de online webmail omgeving voor Hotmail/Outlook accounts. In het verleden was Windows Live Mail ook alleen bedoelt voor Hotmail accounts maar is later ook geschikt gemaakt voor andere e-mailadressen van KPN, Ziggo etc.

Andere alternatieven zijn het betaalde Microsoft Office Outlook of het gratis Mozilla Thunderbird.

Oplossing getest op:
Windows 10, opnieuw ingesteld, met Windows Live Mail als e-mailapplicatie

23 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.