Rondje Rijen 5 km was warm om te lopen

Rondje Rijen.Eind mei had ik mij ingeschreven voor de 5 kilometer van het Rondje Rijen aangezien ik nog steeds mijn streeftijd van 22 minuten niet gehaald had. De laatste keer dat ik 5 kilometer gelopen had was tijdens de KaaienLoop in een tijd van 23:07.

Zaterdag 4 juni was het zover. Rond 16:30 stond ik in de rij van de voorinschrijvingen. Nadat ik mijn startnummer had opgehaald ben ik begonnen met inlopen en de warming-up. Het parcours had ik thuis al verkend en ten opzichte van de KaaienLoop is het een prima parcours met minder scherpe bochten.

In de ochtend had ik nog een goed gevoel dat ik mijn tijd ging halen. Toen was de zon nog niet doorgebroken want die kwam pas rond de middag uit bed en toen ging de temperatuur snel omhoog en mijn goed gevoel naar beneden.

Om 17:15 startte de 5 kilometer. Dit betekende dat ik twee keer het rondje van 2,5 kilometer moest lopen. Het eerste rondje ging goed. Ik zou iedere kilometer rond de 4:15 – 4:20 moeten lopen en dat lukte me ook. Mijn goede gevoel ging weer iets omhoog en misschien zou ik dan toch mijn streeftijd halen. Helaas waren er niet voldoende lopers om bij een groepje aan te kunnen haken. Het grootste gedeelte van de 5 kilometer heb ik daarom alleen gelopen.

Het tweede rondje ging een stuk slechter op een of andere manier. Misschien te snel begonnen of toch de temperatuur van 27 graden of misschien een mengsel van beiden. Ik zag op mijn horloge de gemiddelde kilometertijd langzaam omhoog gaan naar boven de 4:30.

Onderweg bedacht ik het plan om alle energie te verzamelen en dit in een eindsprint te gebruiken, maar die sprint kwam er niet van. Heb nog wel een of twee deelnemers ingehaald maar mijn streeftijd van 22 minuten heb ik niet gehaald. De streep ben ik gepasseerd met een tijd van 22:37 minuten. Hier ben ik eigenlijk gezien de weersomstandigheden heel erg tevreden mee.

Het parcours was zeer duidelijk aangegeven, goed om te lopen en veilig. Op alle gevaarlijke punten stonden verkeersregelaars. Hiervoor verdient de organisatie toch wel een compliment!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.