KPN Veilig installatie loopt telkens vast

KPN Veilig.Probleem:
Tijdens het installeren van KPN Veilig geeft het programma aan dat Malwarebytes Anti-Malware verwijderd moet worden om verder te kunnen met de installatie. Malwarebytes Anti-Malware is een gratis programma om te scannen naar malware.

Na het verwijderen gaat het programma verder met het scannen naar andere software die verwijderd moet worden omdat het probleem kan veroorzaken. De scan loopt vast op 75%. Na een half uur de laptop herstarten lost het probleem niet op omdat het programma verder gaat waar het vorige keer is gestopt.

Oplossing:
De oplossing was om het gedeelte dat KPN Veilig al geïnstalleerd had eerst te verwijderen. Via het Configuratiescherm gaat dat niet want hij wilt dan eerst de installatie afronden. Hiervoor heb je de F-Secure removal tool nodig. KPN koopt de beveiligingssoftware in bij F-Secure. Dit programma verwijderd het gedeelte van KPN Veilig dat al geïnstalleerd was op de computer.

  1. Start de laptop/computer opnieuw op
  2. Start geen andere programma’s
  3. Download de F-Secure removal tool en voer deze uit
  4. Start de laptop/computer opnieuw op
  5. Installeer KPN Veilig opnieuw

Oplossing getest op:
Windows Vista

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.