WP Super Cache wist sidebar cache niet na aanpassing widget

WP Super Cache wist sidebar cache niet nadat widget is aangepast.Begin juni stuurde de webmaster van www.ac-mwb.nl een e-mail met daarin de probleem omschrijving dat als hij de sidebar tekst widget aan deed passen deze wijziging niet aan de voorkant werd doorgevoerd. De sidebar is de kolom aan de rechterkant van de website. Voor deze website heb ik gebruik gemaakt van WP Super Cache om de website te versnellen. Heel handig aangezien er op deze website niet vaak wordt aangepast.

De webmaster gaf aan dat de cache wel werd bijgewerkt als hij een willekeurige pagina of bericht deed bijwerken. Het probleem met de widgets was nieuw voor mij. Het drukken op Ctrl+F5 in een browser of de cache volledig wissen met WP Super Cache was de oplossing maar niet echt wenselijk.

De gewenste oplossing is dat als je de sidebar aanpast automatisch de cache gewist wordt. Immers de sidebar komt op vrijwel iedere pagina terug. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van de plug-in Clear Cache For Me die de cache wist zodra een widget wordt aangepast. Deze oplossing heb ik succesvol getest en ook de webmaster heeft aangegeven dat hiermee het probleem is opgelost.

Cachen is leuk, het versnelt de website, maar kan soms ook voor problemen zorgen omdat mensen oude versies van pagina’s en berichten zien. Je kan WP Super Cache instellen dat ingelogde gebruikers geen cache pagina’s te zien krijgen. Ik adviseer deze optie niet te gebruiken zodat je als webmaster dezelfde pagina’s ziet als je bezoekers. Je ziet dan meteen wanneer er problemen zijn met de cache.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.