Windows 7 snel telefonisch activeren

Windows 7 logo.Afgelopen week bracht een kennis een Medion computer bij mij omdat hij niet meer op wilde starten. Tijdens het opstarten hoorde hij heel de tijd een getik. Na onderzoek bleek de harde schijf kapot te zijn. In overleg met de kennis besloten er een nieuwe harde schijf in te zetten.

Vanuit Medion werd Windows 7 meegeleverd maar inmiddels had de kennis al bijgewerkt naar Windows 10. Hij wilde nu ook weer gebruik maken van Windows 10. De goedkoopste optie was om eerst Windows 7 te installeren met de licentiesleutel die op de zijkant van de computer was geplakt. Daarna kan er bijgewerkt worden naar Windows 10. Een snellere oplossing was om een Windows 10 licentie van rond de 150 euro te kopen. Toch maar gekozen voor de goedkoopste optie.

Na installatie van Windows 7 en de drivers moest Windows 7 geactiveerd worden voordat Windows 10 geïnstalleerd kon worden. Nou bleek dat activeren via internet niet mogelijk was en dat dit alleen telefonisch kon. Daarom maar het Microsoft activatie telefoonnummer gebeld. De activatie procedure is afgelopen jaar wel aangepast. Je kan nu ook activeren via een een smartphone mits daar internet op zit. Ik belde met een vaste telefoon dus ik moest nog gebruik maken van de ouderwetse manier.

Voor de mensen die niet bekend zijn met het telefonische activatie procedure:
Dit is een lang gesprek met veel informatie en vaak drukken op 1 of 2 of 3 of #. Het langste duurt het invullen van de activatie id die op het scherm van de computer wordt getoond. De activatie id bestaat uit 9 blokken met telkens 6 cijfers. Na het invullen van deze cijfers krijg je weer een code terug die bestaat uit 8 blokken met telkens 6 cijfers.

Hoe je snel Windows telefonoisch kan activeren:
Tijdens het invullen hoor je de volgende bandjes: “vul nu blok 1 in”, “druk op # om door te gaan”, “vul nu blok 2 in” en ga zo maar door. Normaal luister ik de tekst altijd af maar vandaag had ik daar geen tijd voor. Ik dacht ik vul blok 1 in druk direct op #. Vul daarna meteen blok 2 in en druk weer # tot aan blok 9. Het bandje werd zo heel de tijd onderbroken maar het werkte wel en dat scheelde dus tijd.

Ook voor het invoeren van de code die voorgelezen werd door het bandje heb ik dezelfde methode gebruikt en niet telkens braaf het bandje afgeluisterd. Ook dit werkte, activeren was dus zo gebeurt. Overigens zijn er automatische telefoonsystemen die dit niet pikken en je verplichten het bandje af te luisteren voordat je een keuze mag maken.

Hierna kon ik Windows 7 wel bijwerken naar Windows 10.

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.