Piwik installeren bij One.com lukt niet

One.com logo.Een aantal maanden geleden heb ik een blog geschreven over Piwik als gratis alternatieve statistiekensysteem. Afgelopen week had ik wat tijd over en was ik bezig met een nieuwe WordPress website waarvoor ook statistieken toegevoegd moesten worden.

Ik vond dit een mooi moment om Piwik te installeren op mijn testdomein die draait bij One.com. De WP-Piwik plug-in had ik al geïnstalleerd en na het uploaden van bijna 3000 bestanden was ik klaar om Piwik te installeren.

De installatie is simpel en bestaat uit een aantal stappen. De tweede stap is controleren of de server voldoet aan de eisen. In mijn geval voldeed hij aan alle eisen behalve de onderstaande instelling die ontbrak in php.ini:

“always_populate_raw_post_data=-1”

Zonder het toevoegen van deze instelling kan niet verder gegaan worden met de installatie. Aangezien ik bij One.com shared hosting heb kan ik zelf niets in php.ini wijzigen aangezien dat invloed heeft op meerdere klanten. Alternatieve oplossingen waren om de instelling via .htaccess of PHP ini_set() te doen maar ook die werkte niet.

Toen maar contact opgenomen met de chat helpdesk van One.com. Nadat ik de situatie had uitgelegd en wat ik zelf al had geprobeerd was het antwoord van de helpdesk simpel:

“Wij ondersteunen Piwik niet op onze servers.”

Hiervoor zou een aanpassing gedaan moeten worden in het php.ini bestand en dat doen ze niet. Ze zijn blijkbaar ook niet van plan om Piwik in de toekomst wel te ondersteunen.

Wil je Piwik gebruiken dan is de conclusie dat je geen gebruik kan maken van de hostingdiensten van One.com.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.