WordPress Android app 5.5 nu met wysiwyg editor

Al ruim een jaar maak ik gebruik van de WordPress Android app om zo voor mijn blog te schrijven. Een groot nadeel vond ik altijd de editor. Dit was geen What You See Is  What You Get Editor maar gewoon een simpel tekstvak. In dit tekstvak moest content met HTML tags geschreven worden. De editor was wel voorzien van knopjes om bijvoorbeeld eenvouding <strong></strong> tags toe te kunnen voegen. Hoe dan ook was het resultaat nog steeds pure HTML en dat is niet echt gebruiksvriendelijk vooral niet voor de niet IT-ers onder ons.

Door deze beperking gebruikte ik de app puur om concepten te bedenken voor nieuwe blogs. Handig als ik een IT probleem mee maak, op internet iets interessants lees of een goed onderwerp te binnen schiet maar niet de tijd heb om het uit te werken.

In juni heeft WordPress een nieuwe versie uitgebracht met een WYSIWYG editor. Je hoeft vanaf nu geen HTML tags meer te schrijven maar alleen content. Niet alle opmaak opties zoals je die gewend bent wanneer je online inlogt zoals bijvoorbeeld inspringen of uitlijnen zijn beschikbaar. Met de wel beschikbare knoppen kom je al een heel eind.

Op onderstaand screenshot zie je de app met nieuwe editor in actie. Wel zie je dat het uitlijnen van een afbeelding nog niet helemaal goed gaat. Deze afbeelding is namelijk rechts uitgelijnd en in de app wordt hij links boven de content geplaatst. Dit zal vast in een opvolgende versie opgelost worden.

Ik ben zeer tevreden over deze update. Blog je in WordPress en heb je de app nog niet, installeer hem eens. Het is echt de moeite waard.

Screenshot van WordPress voor Android app.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.