Wel of niet bijwerken naar Windows 10

Wel of niet bijwerken naar Windows 10Inmiddels is Windows 10 al weer een jaar uit en is het op vele computers en laptops geïnstalleerd. Zelf heb ik het geïnstalleerd op mijn laptop en ik ben er zeer tevreden over. Het lijkt of mijn accu het langer volhoud en heb nog geen blue screen of death gehad of andere problemen. Ik heb de upgrade uitgevoerd vanaf Windows 7 en dat was zo gedaan. Wel is het jammer dat je nog steeds veel updates moet installeren, maar dat is een Microsoft kenmerk.

Nog tot eind juli kan iedereen gratis bijwerken mits je Windows 7 of Windows 8 hebt. Daarna zal je een licentie moeten aanschaffen. Een nieuwe licentie kost ongeveer 130 euro voor de instap versie van Windows 10. Wat een upgrade licentie van Windows 7 of 8 naar Windows 10 gaat kosten is nog niet bekend.

Bijwerken naar Windows 10 hoeft niet, Windows 7 en 8 is nog steeds veilig genoeg en wordt nog ondersteund. De komende jaren zal de markt zich wel meer gaan richten op Windows 10 omdat het aandeel groeit. Al gaf Microsoft afgelopen week aan dat het aandeel minder hard groeide dan verwacht. Persoonlijk ben ik van mening dat Microsoft Windows 10 te snel op de markt heeft gezet waardoor problemen zijn ontstaan wat mensen weer heeft afgeschrikt.

Heb je een oude computer of laptop en ben je van plan om binnen 1 tot 2 jaar een nieuwe aan te schaffen dan zou ik nu niet bijwerken. Blijf lekker werken op de versie die je hebt want dat werkt. Windows 10 is toch weer even wennen voor veel mensen. Als je een nieuwe computer koopt krijg je daar automatisch Windows 10 bij.

Mijn eigen computer draait nog op Windows 8 en ik heb besloten om voorlopig niet bij te werken. De eerste reden is omdat het nu goed en stabiel werkt en de tweede is dat ik zo meerdere besturingssystemen heb om dingen uit te testen of uit te zoeken.

Ga je bijwerken maak dan van te voren even een back-up al is het maar voor de zekerheid. Tijdens de keren dat ik Windows 10 heb geïnstalleerd ben ik nog nooit data kwijtgeraakt maar op internet staan genoeg verhalen van mensen die wel data kwijt zijn geraakt. Houd er rekening mee dat als je bijwerkt je printer of draadloos adapter niet meer werkt en dat je deze handmatig opnieuw moet installeren. Dit heb ik al wel een aantal keren meegemaakt.

Als je bijwerkt dan krijg je een gloednieuw besturingssysteem dat simpel en duidelijk oogt maar goed werkt. De meest gangbare applicaties zoals anti virus, browsers en Office werken zonder problemen. Ik kan zo snel niet een reden bedenken waarom je niet zou willen bijwerken. Lees wel even dit blog over Windows 10 en privacy. Heb je problemen met Windows 10 klik dan hier voor mijn andere blogs.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.