WordPress Envira Gallery Lite prima fotoalbum plug-in

Voor een nieuwe WordPress installatie die voorzien is van BuddyPress was ik nog op zoek naar een fotoalbum. De eis was dat de plug-in simpel te gebruiken valt en grote hoeveelheden foto’s aankan.

In het verleden gebruikte ik altijd NextGen Gallery maar sinds de 2.0 update heb ik daar zoveel problemen mee gehad dat ik er niet meer tevreden over ben. Deze plug-in installeer ik daarom ook niet meer.

Na een zoektocht in de plug-in lijst van WordPress en een aantal vergelijkingsites kwam ik uit op Envira Gallery Lite. De installatie is zo uitgevoerd en hierna is geen extra configuratie nodig.

Toevoegen van foto’s kan gemakkelijk door een nieuwe gallerij te maken en de foto’s te uploaden zoals je foto’s upload voor een bericht. Onder de gallerij heb je enorm veel opties maar de standaard instellingen zijn ruim voldoende. Ik ben zelf heel erg te spreken over masonry indeling. Dat betekent dat afbeeldingen zo efficiënt mogelijk worden getoond op een pagina ongeacht landschap of portret verhouding.

Om vervolgens een gallerij te tonen heb je de shorttag nodig die aan de rechterkant wordt getoond. Deze kan je toevoegen aan een bericht, pagina of template. Vanuit het pagina/berichten scherm kan je via de knop Add gallery gemakkelijk een of meerdere gallerijen toevoegen aan een pagina. Afhankelijk van het aantal foto’s ben je binnen 5 minuten klaar met het toevoegen van een gallerij.

De plug-in werkt ideaal en biedt veel opties. Tot op dit moment heb ik maar 2 nadelen gevonden. De plug-in wordt niet in het Nederlands aangeboden en ook is er geen mogelijkheid om een album met meerdere gallerijen te maken en die in een keer aan een pagina toe te voegen. Telkens moet je per gallerij een shorttag toevoegen.

Heb je een simpel fotoalbum nodig dan kan Envira Gallery Lite van harte aanbevelen.

Screenshot van Envira Gallery Lite.
Screenshot van https://wordpress.org/plugins/envira-gallery-lite/

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.