WordPress Conditional Menus plug-in voor verschillend menu per pagina

WordPress Conditional Menus plug-in.
Screenshot van https://themify.me/conditional-menus.

Voor een WordPress website was ik op zoek naar een mogelijkheid om per pagina verschillende menu’s te tonen.  Dit moest beheerd kunnen worden vanuit de wp-admin omgeving door mensen met beperkte kennis van websites en bij voorkeur in het Nederlands.

Na wat zoeken kwam ik uit op de gratis plug-in Conditional Menus van Themify. Met deze plug-in is het mogelijk om via de “Weergave” > “Menu’s” > “Locatie beheren” per pagina op te geven welk menu getoond moet wordt. Hiervoor geef je condities.

De condities bestaan uit het selecteren of de gebruiker ingelogd is of niet, een specifieke pagina of bericht wordt getoond enz. Het instellen van de menu’s is zeer eenvoudig en binnen enkele minuten gedaan.

Wat ontbrak was de Nederlandse vertaling en die vind je in de onderstaande download. In de code zelf zaten ook nog fouten waardoor niet alle woorden vertaald werden al waren die wel beschikbaar in het vertaalbestand.

Standaard worden alle pagina’s die je aan kan klikken gesorteerd van a naar z getoond. Je ziet dan alleen niet welke pagina’s onderdeel uitmaken van een andere pagina. Hiervoor heb ik in de code een wijziging doorgevoerd zodat er een – teken voor de paginanaam komt te staan.

Nou is het alleen nog onduidelijk wanneer er een pagina onderdeel uitmaakt van een pagina die weer onderdeel uitmaakt van een andere pagina. Hiervoor moet ik nog een oplossing bedenken en zodra ik die heb zal ik een nieuwe versie publiceren van de plug-in. Dan zal ik ook mijn verbeteringen terugsturen naar de originele auteur.

Download Conditional Menus plug-in

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.