Webcam afdekken met Spy-Fy webcam cover in plaats van plakband

Bij steeds meer mensen zie ik dat zij hun laptop webcam afplakken met een stukje tape om te voorkomen dat anderen zomaar mee kunnen kijken. Op deze manier proberen mensen hun privacy te beschermen.

In het verleden zijn al diverse nieuwsberichten naar voren gekomen dat kwaadwillenden op afstand de webcam aan konden zetten. Bij de meeste webcams gaat er dan een lampje branden en als jij de webcam niet hebt aangezet weet je al dat er iets vreemds aan de hand is. Inmiddels zijn er ook al een aantal berichten verschenen waaruit blijkt dat kwaadwillenden ook het lampje uit kunnen schakelen en de webcam in kunnen schakelen.

Nou is een stukje tape niet de meest mooie oplossing vooral niet als je een mooie laptop hebt zoals een Apple MacBook. Gisteren ben ik op de website van Spy-Fy de webcam cover tegengekomen. Dit is een hulpstukje dat je op je webcam plaatst en doormiddel van een draaischijf kan je de webcam blokkeren. Dit ziet er toch stukken beter uit dan een stukje tape.

Een goede antivirus- en internetbeveiliging is natuurlijk ook belangrijk. Hetzelfde geldt voor het installeren van de laatste software updates om problemen zoals bovenstaande zover mogelijk te voorkomen.

Spy-Fy webcam cover.

 

 

Tags: geen tags

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.