Tweede geworden op 2e Haaykaant Run 5 km

Op 24 september werd voor de tweede keer de Haaykaant Run georganiseerd in Raamsdonk. De eerste editie heb ik ook meegemaakt en dat was heel goed bevallen. Eerder dit jaar schreef ik al dat op dezelfde dag ook de clubkampioenschappen van mijn eigen atletiekvereniging werden georganiseerd. Na lang twijfelen heb ik toch gekozen om mee te doen aan de Haaykaant Run.

Net als vorig jaar deed ik ook dit jaar weer mee op de 5 km wat ik een leuke afstand vind. Om 15:30 uur startte ik samen met 16 anderen. Het waaide en was best warm maar niet zo warm als tijdens Rondje Rijen eerder dit jaar.

Onder aanmoedig kwam ik het eerste rondje door op 11 minuut en een beetje. Ik zat dus prima op schema, maar rond de 3 km begon ik het toch zwaar te krijgen. Op mijn horloge zag ik langzaam de gemiddelde km tijd omhoog gaan van 4:28 naar 4:45.

Mijn eindtijd op de 5 KM werd 23:30 waarmee ik de tweede plek behaalde bij de categorie heren. Niet slecht want vorig jaar was ik vijfde geworden. Bij de finish kregen alle deelnemers nog een medaille, sportdrank en een fles water. Nieuw dit jaar was dat er onderweg ook een drankpost stond met water in plastic Jupiler bekers.

Helaas stond er net als vorig jaar rond het parcours maar weinig publiek waardoor het ook wel een beetje op een training leek. Bij de start- en finish stonden in ieder geval genoeg mensen enthousiast te klappen. In het dorp wordt best wel wat reclame gemaakt in het huis aan huis blad, maar buiten het dorp weten maar weinig mensen van het bestaan van de Haaykaant Run af.

Toen ik later die avond thuiskwam lag er een envelop op de mat. Er bleek nog een prijsuitreiking te zijn geweest. Ik kon me niet herinneren dat ze dat omgeroepen hadden via de microfoon. Met mijn tweede plek heb ik een VVV bon van 10 euro gewonnen wat natuurlijk heel erg leuk is.

Organisatie bedankt voor het organiseren en wat mij betreft volgend jaar weer!

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.