Fitbit Charge HR vooral leuk in het begin

Fitbit Charge HR.Een aantal maanden geleden heb ik via Coolblue een Fitbit Charge HR stappenteller voor ongeveer 140 euro gekocht. Ik heb het in dit geval niet over een stappenteller die met een contra gewichtje de stappen bijhoud maar dit veel moderner doet.

De reden dat ik de Fitbit gekocht heb is omdat ik nieuwsgierig was naar het aantal stappen dat ik per dag deed zetten. Na aanschaf heb ik hem 24 uur per dag omgedaan. De Fitbit kan namelijk ook je slaap analyseren zodat je weet of je rustig slaapt of niet en hoe vaak je wakker bent geweest.

Mijn 10.000 stappen haalde ik wel en de ene badge naar de andere kreeg ik van Fitbit. Een badge is een beloning voor als je een bepaald aantal stappen hebt gelopen. Mijn zussen hadden dezelfde Fitbit en met hun heb ik een aantal keren een challenge gehouden. Een persoon stelt een challenge om bijvoorbeeld zoveel mogelijk stappen in het weekend te zetten en daagt dan andere mensen uit.

Na verloop van tijd deed ik de Fitbit ’s nachts af. Vond het toch niet heel lekker slapen met een wearable aan je pols. Een paar weken later heb ik ook de hartslag sensor uitgeschakeld. Leuk dat je hartslag 100 is maar het zegt zo weinig. Hiervoor zou je eerst een test moeten doen.

Vanaf dat moment ben ik steeds minder de Fitbit gaan dragen. Het nieuwtje was ervan af en ik wist toch wel dat ik zonder ook mijn stappen zou halen. Inmiddels ligt hij al weer een maandje in de la met een lege accu. Moet wel bekennen dat ik het jammer vond dat ik hem niet meegenomen had toen ik op vakantie ging waar ik heel veel gelopen heb.

Het is een degelijke wearable. Je kan ook een app installeren zodat je gemakkelijk kan zien hoeveel je hebt gelopen en of je de persoonlijke doelen hebt bereikt. Heel lelijk is hij ook niet. Op internet las ik dat sommige mensen last hadden van irritaties door de contactpuntjes van de hartslagmeter maar daar heb ik geen last van gehad.

Kort samengevat een prima prijs kwaliteitsverhouding. Ik raad hem ook zeker aan voor mensen die voor weinig geld een hippe stappenteller willen hebben.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.