Review FotoJet.com foto’s bewerken en collages maken

Onlangs ontving ik een e-mail over de website FotoJet.com waar je gratis en betaald foto’s kan uploaden om te bewerken. Vandaag had ik wat tijd over en ben ik maar eens naar de website gegaan. Ik ben begonnen met het registreren van een account wat binnen 5 minuten gedaan is. Je hoeft alleen maar een e-mailadres en wachtwoord op te geven. Geen lange formulieren met persoonlijke vragen wat ik een pluspunt vindt.

Het eerste minpunt is wel dat de website in het Engels is. Voor mij is dat geen probleem maar ik denk dat FotoJet ideaal is voor mensen met weinig grafische ervaring. Ik doel dan op een wat oudere doelgroep die meestal de Engelse taal niet machtig is. Er zijn op dit moment al meer dan 200.000 gebruikers. Er wordt gebruik gemaakt van Flash om foto’s te kunnen bewerken.

Zoals ik al aangaf in het begin is de dienst gratis of betaald beschikbaar. De betaalde dienst bied meer opties en kost 2,91 dollar per maand als je jaarlijks betaald of 4,99 dollar per maand als je maandelijks betaald. Als je veel gebruik maakt van de dienst kan betalen ervoor zeer interessant zijn als je echt mooie creaties wilt maken. In de gratis versie wordt wel onderin en rechts reclame getoond maar die zijn niet vervelend.

Het is de bedoeling dat je een of meerdere foto’s upload en die vervolgens aan gaat passen. Je kan telkens kiezen uit de volgende opmaak categorieën:

  • Effect
  • Tekst
  • Clipart (kleine plaatjes toevoegen)
  • Overlay (denk aan zand op je foto)
  • Frame (denk aan polaroid)

Iedere categorie bied al in de gratis versie heel veel opties. Genoeg om een simpele creatie te maken en uren plezier. Ik heb me 15 minuten uitgeleefd en de dienst is zeer simpel in gebruik en legt zichzelf eigenlijk uit. Links en rechts wordt ook toelichting gegeven die je kan lezen of weg klikken. Door te proberen leer je het snelste en het is leuk.

Naast het bewerken van foto’s is het ook mogelijk om collages te maken die bestaan uit meerdere foto’s. Ook in dit gedeelte heb je een aantal collages die alleen toegankelijk zijn als je betaald.

Hieronder zie je een aantal screenshots staan die laat zien hoe het eruit ziet. Een zeer simpele omgeving met duidelijke knoppen.

Foto's bewerken met Fotojet.com.

Collages maken met Fotojet.com.

Het origineel:

Aangepast naar onderstaande afbeelding. Ik ben overigens niet echt een grafische held:

Conclusie:
FotoJet is een ideale dienst om snel een foto mooier te maken. De gratis dienst is ruim voldoende en dus een prima startpunt. Doordat het eenvoudig is in gebruik kan je er zo een paar uurtjes mee vermaken omdat het leuk is om opties uit te proberen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.