Windows Vista ondersteuning stopt in 2017

Windows Vista ondersteuning stopt in 2017.Maak je nog gebruik van een computer met Windows Vista dan wordt het in 2017 tijd om jouw computer bij te werken naar Windows 7 of om een nieuwe computer aan te schaffen. In april 2017 stopt Microsoft namelijk met de ondersteuning van Windows Vista. Dit betekent dat er geen beveiligingsupdates meer uitgebracht worden.

In 2012 was de basisondersteuning al gestopt wat inhoud dat na 2012 geen nieuwe functionaliteiten meer toegevoegd werden. Windows Vista volgt hiermee Windows XP op in de lijst met besturingssystemen die mogelijk onveilig zijn. Op dit moment zijn er al banken die gebruikers niet meer toestaan in te loggen als ze niet de laatste updates en service packs geïnstalleerd hebben.

Kies je voor de upgrade naar Windows 7 houd er dan rekening mee dat jouw computer misschien niet voldoet aan de minimale systeemeisen. Daarnaast zal je ook een licentie voor Windows 7 aan moeten schaffen van ongeveer 60 euro. Prijzen wisselen nogal.

Ga je toch voor de aanschaf van een nieuwe computer of laptop dan is de kans groot dat daarbij Windows 10 geleverd wordt. Dit besturingssysteem zal nog tot 2025 ondersteund worden door Microsoft. Lees ook dit artikel met tips voor de aanschaf van een laptop.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.