E-mailadressen importeren in KPN webmail

KPN webmail.Sinds 2013 heeft KPN een eigen webmail omgeving gemaakt die bereikbaar is via https://webmail.kpn.nl. Daarvoor maakte ze gebruik van Microsoft Office Outlook Web Access die vergelijkbaar was met Office Outlook 2003.

Onlangs vroeg een kennis of ik de contactpersonen kon importeren in deze webmail omgeving. Dat wilde ik wel doen. Ik ben dus begonnen met het exporteren van de contactpersonen uit Outlook Express. Het ging in deze situatie nog om een oude Windows XP computer die vervangen werd door een nieuwe Windows 10 computer. Als export formaat koos ik voor CSV. Dit is een uniforme bestandsindeling die door vrijwel alle e-mailprogramma’s ondersteund wordt.

Vervolgens heb ik ingelogd in de KPN webmail omgeving. Bovenin het zwarte menu klikte ik op Contactpersonen. In het witte gedeelte rechts van de knop “Nieuw contact” vind je een tandwiel en als je daarop klikt wordt de optie “Contactpersonen importeren” getoond. Na het klikken op deze knop moest ik het CSV bestand selecteren en op uploaden klikken. Het resultaat was een foutmelding dat het bestand niet begrepen werd.

Om e-mailadressen te importeren volg je onderstaand stappenplan:

 1. Staan er nog geen contacten in je Contactpersonen voeg er dan een toe via “Nieuw contact”
 2. Klik vervolgens in Contactpersonen op het tandwiel en klik op “Contactpersonen exporteren”
 3. Open het bestand dat je geëxporteerd hebt uit KPN Webmail met Excel
 4. Open het bestand dat je geëxporteerd hebt uit Outlook Express met Excel
 5. Verwijder nu het eerste contactpersoon uit het exportbestand van stap 3
 6. Kopieer nu de kolommen met data uit het bestand van stap 4 naar het bestand uit stap 3
 7. Sla wel telkens de kolomnamen over, je moet de kolomnamen van KPN Webmail hanteren
 8. Dat er kolommen leeg blijven is niet erg
 9. Sla het bestand uit stap 3 op en sluit beide vensters van Excel
 10. Klik in KPN Webmail omgeving op het tandwiel en klik op “Contactpersonen importeren”
 11. Selecteer nu het bestand uit stap 3 en klik op “importeren”

Alle e-mailadressen of contactpersonen zijn nu geïmproteerd. De conclusie is dus dat KPN Webmail alleen het bestand importeert dat dezelfde indeling heeft als de indeling die het bestand krijgt wanneer je het exporteert.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.