Gratis upgraden naar Windows 10 nog steeds mogelijk

Gratis upgraden naar Windows 10.Windows 10 is al ruim 1,5 jaar uit en tot en met vorig jaar juli kon iedereen die Windows 7 of 8 had gratis upgraden naar 10. Vele hebben dat gedaan waardoor volgens Statcounter Windows 10 een marktaandeel heeft van bijna 43%. Dit percentage bestaat natuurlijk voor een groot deel uit gebruikers die overgestapt zijn aangevuld door nieuwe computers die standaard met de laatste versie van Windows worden geleverd.

Er zijn nog steeds gebruikers met een oudere versie van Windows die toch graag naar de nieuwste versie willen via de gratis manier. Ik dacht zelf dat dit niet meer mogelijk was. Eigenlijk had ik verwacht dat Microsoft de deadline van juli 2016 nog wel zou verlengen om zo toch nog wat meer mensen de kans te geven. Microsoft ziet deze versie namelijk als een vorm van software-as-a-service. Windows moet steeds verbeterd worden met updates zonder een complete nieuwe versie van het besturingssysteem uit te brengen.

Op Zdnet staat een artikel hoe je alsnog gratis kan upgraden naar de Windows 10. Kort samengevat komt het er op neer dat je het hulpprogramma moet downloaden van de website van Microsoft. Met dit programma kan je de pc waarop het programma is gedownload bijwerken naar Windows 10 of je kan herstelmedia maken. Als je zo je computer bijwerkt zou het moeten werken. De auteur van het artikel op Zdnet heeft het drie keer succesvol getest.

Je krijgt op deze manier een digitale licentie die gekoppeld is aan jouw computer. Als je de computer formatteert en hier Windows 10 op installeert zal het nog steeds werken. Nu is maar de vraag hoelang het duurt voordat Microsoft de activatie servers aanpast zodat deze manier niet meer werkt. Misschien is dit toch een poging van Microsoft om via een omweg alsnog zoveel mogelijk mensen over te laten stappen naar de nieuwste versie van hun besturingssysteem.

Bezoek bijvoorbeeld deze pagina van Coolblue als je toch een licentie wilt kopen of lees mijn blog over goedkope licenties.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.