Dymo LabelWriter geïnstalleerd, standaardprinter aangepast

Dymo LabelWriter 400.Dymo LabelWriter printers zijn handige apparaten om gemakkelijk duidelijke etiketten voor op brieven of pakketten te maken. Het wordt een printer genoemd maar er komt geen inkt aan te pas want er wordt gebruik gemaakt van een verwarmingstechniek om de tekst op het etiket te krijgen. Het grote voordeel is dat je geen tekst hebt die uitloopt als hij nat wordt.

De Dymo printer sluit je aan op een vrije USB poort van je computer en installeer je met de bijgeleverde cd of door de laatste software te downloaden via de website van Dymo.

De meeste gebruikers hebben ook een HP of Epson printer aangesloten op de computer voor het normale printen. Door de Dymo te installeren wordt deze automatisch als standaardprinter ingesteld. Windows vindt namelijk dat iedere nieuwe printer, dus ook de Dymo, automatisch de nieuwe standaardprinter moet worden. Het gevolg hiervan is dat wanneer je in Word een document afdrukt dat dit wordt afgedrukt via de Dymo Labelwriter.

Om je standaardprinter te wijzigen sluit je eerst alle programma’s. Bij het opstarten van een programma wordt namelijk de standaardprinter bepaald. Dus als je het wijzigt terwijl Word nog open staat zal je er weinig van merken. Klik nu met de rechter muisknop links onderin het scherm op de startmenu knop en kies voor “Configuratiescherm”. In het scherm dat opent klik je op “Toon apparaten en printers”. Vervolgens zie je onderin het scherm jouw printers staan. Klik met rechts op de printer die je als standaard in wilt stellen en klik op “Instellen als standaardprinter”. Klik rechts bovenin op het kruisje om het scherm te sluiten.

De normale printer is nu weer de standaardprinter. In de meeste gevallen gebruik je de software van Dymo om etiketten af te drukken en die weet automatisch de Dymo LabelWriter te vinden ongeacht of deze wel of niet de standaardprinter is.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.