Mountainbiken tijdens Cross for The Crocus voor het goede doel

Logo Cross for The Crocus.Een aantal weken geleden vroeg mijn vriendin of ik ook mee wilde doen met Cross for The Crocus op zondag 19 februari 2017. Dit is een mountainbike cross die jaarlijks wordt georganiseerd voor het goede doel. Er kan gekozen worden uit de afstanden 25, 45 of 75 kilometer. Zij wilde samen met een vriend meedoen met de afstand van 25 km. Aangezien ik pas sinds eind 2016 mountainbike had ik nog niet het idee dat mijn conditie voldoende was om 25 km te fietsen, dus besloot om niet mee te doen.

De avond voor de Cross for The Crocus heb ik me toch nog bedacht en gecontroleerd of ik me nog kon inschrijven. Dit was mogelijk op locatie voor slechts 10 euro. Tijdens een controle van mijn mountainbike zag ik dat de banden wat zacht stonden. Deze heb ik, na een cursus banden oppompen, weer op spanning gebracht. Blijkbaar moet je een ventiel losdraaien. Bij mijn stadsfiets hoeft dat helemaal niet. Weer wat geleerd.

Aangezien de cross heel populair is starten de afstanden in verschillende tijdsblokken. Voor de 25 km was dat 9:00 tot 10:30. Wij begonnen iets voor 10:30 aan onze 25 km en hadden het idee een van de laatsten te zijn. De organisatie gaf aan dat dit geen enkel probleem was toen we de start passeerden. Blijkbaar hadden er bijna 1000 mountainbikers meegedaan.

Nog geen 15 minuten later, in een haakse bocht op een zanderige vlakte, sloeg mijn stuur om en lag ik op de grond. De val was gelukkig zacht en mijn snelheid was niet al te hoog dus ben weer opgestaan en verder gegaan. De route liep over verhard en onverhard pad, door bossen, over vlaktes en over de straat. Heel erg afwisselend en de organisatie verdient daarvoor zeker een compliment. Bij gevaarlijke oversteek punten stonden zelfs verkeersregelaars zodat wij veilig en snel konden oversteken.

Onderweg hebben we nog een korte rustpauze gehouden. Tijdens deze pauze een lekker appel kaneel broodje opgegeten en toen weer doorgegaan. Je zou zeggen dat het fietsen door het bos over de heuvels en het losse zand het zwaarste zou zijn. Persoonlijk vond ik het gedeelte door een landbouwweiland het zwaarste. Door de regen was het een beetje modderig geworden en de wind hielp ook niet echt.

De 25 kilometer voelde als meer dan 25 kilometer maar we hebben de finish gehaald. Ik ben heel blij dat ik mee ben geweest want ik had het niet willen missen. Het was echt heel erg leuk en een aanrader. Na afloop hebben we nog wat gedronken en toen moe maar voldaan naar huis gefietst.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.