Onderlijnen en uitvullen ontbreekt in WordPress 4.7 en later

Vanaf WordPress 4.7 heeft WordPress besloten om de knoppen om tekst te onderlijnen (onderstreepte U naast de B en I knoppen) of uit te vullen te verwijderen uit de editor bij pagina’s en berichten. Voor onderlijnen kan je nog gebruik maken van de toetsenbord combinatie Ctrl+U om een geselecteerde tekst te onderlijnen.

Met de knop uitvullen kan je de tekst horizontaal verdelen zodat de complete tekst meer oogt als een blok. Je krijgt dan meer een kolom idee. Nadeel hiervan is wel dat de witruimte tussen de woorden per regel kan verschillen. Dit is omdat niet iedere letter dezelfde witruimte gebruikt en de regel moet beginnen en eindigen met tekst.

Een betere oplossing zou zijn om de knoppen weer aan de knoppenbalk toe te voegen. Voorlopig is WordPress dat nog niet van plan. De WordPress core bied hier ook geen optie voor in het Instellingen menu. Gelukkig bestaat er de simpele plug-in Re-add text underline and justify waarmee het wel mogelijk is om de ontbrekende knoppen weer toe te voegen.

Voeg de onderlijnen knop toe met de plug-in Re-add text underline and justify.Na installatie van deze plug-in moet je op de Instellingen > Schrijven pagina wel de knoppen eenmalig toevoegen. Dit gebeurt niet automatisch na activeren van de plug-in. Je kan kiezen uit de opties om de knoppen achteraan of op de originele plek te plaatsen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.