Vijfde geworden op 6 km Rondje Vrachelen Oosterhout

Op zaterdag 1 april heb ik mijn eerste wegwedstrijd van 2016 tijdens Rondje Vrachelen van A.T.V. Scorpio. Tijdens de wedstrijd voelde ik dat het heel goed ging. Ik heb zelfs een eindje meegelopen met een groepje betere gesponsorde lopers. Na een aantal kilometers heb ik dit groepje losgelaten om op een iets langzamer tempo verder te gaan. Dit om te voorkomen dat ik te snel zou gaan en daardoor de laatste kilometers te moe zou worden.

Ik ben in een tijd van 27:13 de finish gepasseerd waardoor ik vijfde ben geworden van de in totaal 20 deelnemers op de zes kilometer. Ten opzichte van een jaar geleden heb ik de afstand ongeveer 15 seconden sneller gelopen. Verschil is niet veel maar de tijd wordt steeds sneller.

Nu op naar de volgende wedstrijd en die is op 23 april Vliegbasisloop Gilze Rijen 5 kilometer. Tijdens deze 5 km is er geen tijdregistratie. Ik zie deze wedstrijd daarom als een plezierloop. Daarnaast is het wel een ervaring om op een vliegbasis te mogen hardlopen. Een week later staat de volgende 5 km wedstrijd gepland waar ik een tijd van rond de 22 minuten wil lopen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.