Oplossing voor software die niet verwijderd kan worden

Probleem:
Je wilt software verwijderen maar krijgt een van de onderstaande foutmeldingen. Hierdoor lukt het niet om deze software te verwijderen.

  • Verwijderen is niet mogelijk wegens fout…
  • Kan bestand … niet vinden waardoor verwijderen niet mogelijk is
  • Deïnstallatie programma of uninstall.exe niet gevonden

Oplossing a:
Soms kan het gebeuren dat bestanden die nodig zijn voor het verwijderen niet meer beschikbaar zijn. Deze kunnen verdwijnen omdat:

  • Gebruikers verwijderen bestanden die ze niet herkennen
  • Opschoon software zoals Piriform Ccleaner wordt gebruikt
  • Bestanden zijn beschadigd

Door de software opnieuw te installeren worden de ontbrekende bestanden opnieuw op de harde schijf gezet. Het beste kan je hiervoor de laatste versie van de software van internet downloaden. Hierna is het wel mogelijk om de software te verwijderen.

Oplossing b:
In sommige gevallen komt het voor dat antiviruspakketten het verwijderen blokkeren omdat zij denken dat een virus dit probeert te doen. Ik heb dit zelf meegemaakt op een computer met KPN Veilig van F-Secure antivirus toen ik MalwareBytes wilde verwijderen. De oplossing was om KPN Veilig tijdelijk uit te schakelen en dan de MalwareBytes te verwijderen.

Het vreemde was dat F-Secure MalwareBytes ook blokkeerde tijdens het opstarten van de computer. Dus je mag het programma niet gebruiken maar ook niet verwijderen. De foutmelding die tijdens het deïnstalleren werd getoond was dat een bepaald bestand niet gevonden kon worden. Hierdoor krijg je al gauw het idee dat het aan MalwareBytes ligt en niet aan KPN Veilig maar blijkbaar was dat toch niet het geval.

Tags: geen tags

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.