Leuke ervaring vliegbasisloop Gilze-Rijen 23 april 2017

Vliegbasisloop Gilze-Rijen 23 april 2017.

Foto gemaakt door Remy Helmhout.

Eerder dit jaar schreef ik over de vliegbasisloop Gilze-Rijen die op 23 april werd georganiseerd. In eerste instantie ging ik voor de 5 km omdat ik nog steeds mijn tijd op deze afstand wil verbeteren naar 22:00 of minder. In de eerdere aankondiging werd aangegeven dat er geen tijdregistratie aanwezig zou zijn en dus ook geen uitslag. Daarom heb ik de overstap gemaakt naar de 10 km. Dit is een afstand die ik nog nooit tijdens een wedstrijd heb gelopen.

Op 23 april was het zover. Bij de poort van de vliegbasis werd je gecontroleerd op basis van je legitimatiebewijs. Alles helemaal officieel dus. Toeschouwers moesten ook al weken van te voren aangemeld zijn. Bij de sportschool kon je het startnummer ophalen en hier was ook de start van de wedstrijd. Er waren heel veel mensen, meer dan ik had verwacht. Veel bekenden van mijn eigen atletiekvereniging ATV Scorpio. Ik hoorde dat het maximale aantal van 250 deelnemers was bereikt.

Rond 10:30 verplaatste we ons naar de start waar op een willekeurig moment het startschot werd gegeven. Het parcours lag volledig op de vliegbasis en begon op het asfalt om vervolgens door de bossen verder te gaan. In de bossen werd de route met zand, heuvels en smalle paadjes afgewisseld. Ik liep samen met mijn vriendin in een gezellig groepje van 5 lopers waarmee we telkens de ene na de andere loper inhaalde. Dit is beter dan zelf ingehaald te worden.

Op een gegeven moment werd er een splitsing gemaakt tussen de 5 en 10 km lopers. Voor de resterende 5 km ging het parcours over de diverse landingsbanen. Op sommige stukken brak de zon door de wolken en was het heel warm terwijl het op sommige momenten enorm waaide en zeer fris was. De finish bereikte we via een ruime 1 kilometer op de landingsbaan. Een mooi moment om nog even het tempo te verhogen wat wij ook deden.

Het resultaat was een tijd van 52:49 minuten met een gemiddelde van 5:19 per kilometer. Hier ben ik zeer tevreden mee. De vliegbasisloop was goed georganiseerd en heel gezellig. Een leuke ervaring om eens hard te lopen op een militaire vliegbasis, een kans die je maar zelden krijgt. Een aanrader.

Over twee dagen staat de Koningsloop 5 km in Raamsdonksveer gepland. Ben benieuwd of ik de finish passeer in 22 minuten.

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.