Onder de 22 minuten Koningsloop 26 april 2017

Koningsloop 26 april 2017 - Tim de Hoog.

Foto: Kees Snepvangers –
https://www.keessnepvangers.nl

Op 26 april werd de jaarlijkse Koningsloop georganiseerd in Raamsdonksveer. Voor mij werd het de tweede deelname aan deze lokale loop langs de buitenkant van het dorp en door het Koningspark.

Dit jaar waren er meer deelnemers waardoor het vrij druk was na de start. Het was een beetje van links naar rechts over het parcours om anderen in te kunnen halen. Ongeveer 1,5 kilometer verder was het deelnemersveld uit elkaar getrokken en had ik een groepje gevonden die hetzelfde tempo liepen. In het begin denk je dat je alleen maar sneller kan en moet. Lang leve mijn TomTom die vertelt dat ik al snel genoeg ging.

Op de helft van het tweede rondje heb ik het groepje losgelaten en ben ik op een hoger tempo verder gegaan omdat ik anders niet onder de 22 minuten zou finishen. In het park voor de finish heb ik nog even flink aangezet of te wel een eind sprintje. Uiteindelijk ben ik de finish gepasseerd in een tijd van 21:43 minuten.

Het was lekker weer, geen regen, aardige wind en een mooi zonnetje. Langs het parcours stond enthousiast publiek te klappen en te roepen. De Koningsloop is een leuke loop.

Sinds 2016 heb ik de wens om de 5 km onder de 22 minuten te lopen. Iedere wedstrijd werd ik steeds sneller maar helaas heb ik 2016 afgesloten met de tijd 22:36 tijdens Rondje Rijen. In 2017 ben ik weer fanatiek begonnen met trainen om de limiet die ik mij zelf heb gesteld te halen. Ik ben daarom ook heel blij dat het gelukt is.

En nu…? Nu gaan we trainen voor onder de 21 minuten. Op 6 mei staat mijn eerste 15 km trailrun gepland genaamd Koning van Spanje in Limburg. Een nieuwe ervaring, spannend en ik kijk er heel erg naar uit.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.