EaseUS Data Recovery Wizard vind meer dan Recuva

Probleem:
Een paar weken geleden belde iemand mij met de vraag of ik kon helpen om bestanden van een SD kaartje terug te halen die verwijderd waren. De gebruiker had het kaartje geformatteerd omdat ze dacht dat de bestanden al op de laptop stonden.

Wil je weten hoe bestanden op een harde schijf worden opgeslagen? Lees dan het blog “Ik heb een bestand verwijderd maar dat wilde ik niet“.

Oplossing 1:
Via e-mail heb ik een stappenplan gestuurd op basis van het gratis programma Piriform Recuva. Met dit programma is het mogelijk om bestanden die verwijderd zijn terug te halen. In het verleden heb ik hier al vaker bestanden mee teruggehaald die verwijderd waren.

De gebruiker is hier zelf mee aan de slag gegaan en heeft zelf de foto’s teruggehaald. Nou ontbraken alleen de video’s nog.

EaseUS Data Recovery Wizard.Oplossing 2:
Ik heb vervolgens het kaartje opgehaald en thuis nogmaals met de laatste versie van Recuva een zoekactie naar verloren bestanden uitgevoerd. Er werden alleen foto’s gevonden en geen video’s. Vervolgens ben ik op internet gaan zoeken naar een ander programma om bestanden terug te halen. Het resultaat was een lijst van meer dan 20 programma’s. Na het lezen van een aantal reviews kwam ik uit op EaseUS Data Recovery Wizard.

Met dit programma mag je gratis 500 MB aan verloren bestanden terughalen. Na een zoekactie van 30 minuten werden ook de video’s gevonden. Deze waren in totaal ongeveer 200 MB groot waardoor de gratis versie voldoende was.

De bestanden heb ik teruggezet naar een andere USB stick en gecontroleerd of deze ook nog bruikbaar waren. Nooit terugzetten naar het medium waarvan je bestanden terug wilt halen om te voorkomen dat de oude bestanden overschreven worden!

EaseUS Data Recovery Wizard is wat technischer in gebruik dan Recuva maar wel in het Nederlands. Een volledige versie zonder beperkingen kost ongeveer 60 euro.

Conclusie:
Gebruik je een programma om bestanden terug te halen die je verwijderd hebt en vind je de bestanden niet. Probeer dan ook een tweede programma. In bovenstaande probleem was het namelijk de oplossing. Je kan het zien als een second opinion.

Oplossing getest op:
Windows 10 met Recuva / EaseUS Data Recovery Wizard op een Micro SD kaartje in een SD adapter

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.