Windows 7 ondersteuning stopt in 2020

Windows 7 logo.Vanaf 13 januari is Microsoft al gestopt met de standaard ondersteuning voor Windows 7. Dat betekent dat er geen nieuwe functionaliteiten meer worden toegevoegd. Standaard ondersteuning wordt ook wel mainstream ondersteuning genoemd. Microsoft beperkt zich nu alleen nog tot beveiligingsupdates. Ze willen namelijk het liefste dat iedereen overstapt naar Windows 10. Windows Vista wordt inmiddels al 1 maand niet meer ondersteund.

De komende jaren kan je nog vooruit met Windows 7. In diverse webwinkels zijn er nog een computers of laptops te bestellen met Windows 7 maar de lijst wordt snel korter. Overigens is het mogelijk om jouw computer bij te werken naar Windows 10 zodat je weer helemaal bij bent. Dit kan betaald door een licentie aan te schaffen of je kan de gratis manier proberen.

Mocht de gratis manier niet meer werken dan kost een licentie al snel meer dan 50 euro. Als jouw computer al een meer dan 3 jaar oud is dan zou ik die licentie niet kopen. Het is dan interessanter om over een paar jaar een nieuwe computer te kopen aangezien daar standaard al Windows 10 bijgeleverd wordt. Lees ook dit blog over goedkope en verschillende soorten Windows 10 licenties.

Voorlopig kan je jouw Windows 7 computer nog gebruiken maar binnen drie jaar zal je actie moeten ondernemen. Na 2020 wordt het niet meer ondersteund en zal het niet veilig meer zijn om te gebruiken.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.