WordPress templates worden niet meer herkend

WordPress templates worden hiet meer herkend.Probleem:
Na het bijwerken van de WordPress core worden templates die specifiek voor jouw thema zijn gemaakt niet meer herkend. Ze worden ook niet meer getoond in de wp-admin omgeving. Nadeel hiervan is dat pagina’s waarvoor in het verleden een specifieke template is ingesteld deze template verliezen als je de pagina opnieuw opslaat. Je kan geen template meer kiezen dus wordt de standaard template getoond.

Oplossing:
Controleer in jouw thema of de bestandsnamen van de specifieke templates beginnen met “page-” en niet met iets anders. WordPress scant de bestandsnamen om te bepalen wat voor templates er zijn. Zie voor meer informatie over templates de documentatie pagina van WordPress.

Voor het thema in bovenstaande probleemomschrijving werd gebruik gemaakt van templates die begonnen met “template-“. Als je template dus “template-page-fullwidth.php” heet dan moet dit dus “page-fullwidth.php” zijn. Alles na “page-” mag je zelf bepalen. Advies is natuurlijk wel dat je het een logische naam geeft.

Moet je de bestandsnamen van je templates aanpassen dan is het wel zo handig om dit in een child theme te doen. Door een child theme te gebruiken laat je de bestanden van het originele thema met rust. Daarnaast is het ook een goed idee om te kijken of er een nieuwe versie van het thema is.

Probleem is ontstaan door:
WordPress bij te werken naar versie 4.7.4 met een betaald thema.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.