Printen vanaf Samsung smartphone levert maar een halve pagina op

Printen vanaf Samsung smartphone.
Logo van Samsung.com

Probleem:
Met je Samsung smartphone bezoek je een website zoals bijvoorbeeld www.nu.nl. Je kiest een nieuwsartikel en wilt dat vervolgens printen. Hiervoor druk je rechts bovenin op de drie puntjes en kiest de optie “Afdrukken”.

In het afdrukvoorbeeld zie je dat er maar een halve pagina is gevuld met tekst. Als je toch op afdrukken klikt krijg je hetzelfde resultaat op papier te zien.

Wanneer je iets verder scrolt in het artikel voordat je op “Afdrukken” klikt wordt heel toevallig het gedeelte dat je ziet op het scherm getoond als afdrukvoorbeeld.

Oplossing:
Standaard installeert Samsung zijn eigen apps (applicaties) op hun smartphones. Hieronder valt ook een eigen browser. Door gebruik te maken van Google Chrome heb je geen last van dit probleem. In het afdrukvoorbeeld wordt het volledige artikel getoond.

Google Chrome wordt standaard geïnstalleerd op Samsung smartphones maar wordt niet standaard als snelkoppeling op de voorpagina getoond. Mocht je Google Chrome nergens vinden dan kan je deze installeren vanuit de Google Play store.

Oplossing getest op:
Samsung Galaxy A5 2017, HP Envy 4528 draadloze printer

Tags: geen tags

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.