Waarom ik ooit Timdehoog.nl ben begonnen

Deze website bestaat al weer ruim 5 jaar en regelmatig krijg ik de vraag van bezoekers waarom ik de website ooit begonnen ben. Een leuke vraag die ik in deze blog zal beantwoorden. Allereerst moet ik toegeven dat ik het heel leuk vind om blogs te schrijven. Natuurlijk is het heel leuk om de vele reacties onder blogs of verstuurd via het contactformulier te lezen.

We gaan eerst even een aantal jaren terug de tijd in. Zo rond mijn 15e (ik ben nu 30) begon ik met het ontwikkelen van websites. Niet veel later ben ik TdhSenC begonnen wat staat voor Tim de Hoog Software en Computers. Ambitieus dat ik was dacht ik wel even een bedrijf op te kunnen richten die alle computer problemen op kon lossen. De website ontwikkelde ik zelf en ook aan de prijslijst en openingstijden was gedacht. Grappig hé.

Nou TdHSenC is er nooit gekomen, het is bij een website en mooie dromen gebleven. Even later werd deze naam ingeruild voor Hcom wat stond voor Hoog computers. Voor deze naam registreerde ik het domein hcom.nl dat ik registreerde bij One.com. Deze website kreeg al meer de look and feel van een blog. Zo nu en dan plaatste ik een blog over een computer probleem, een verbetering voor een website of liet ik zien welke website ik voor anderen had gemaakt. Deze website had ik zelf gemaakt in PHP met een eigen CMS.

In het laatste jaar van mijn HBO opleiding aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven heb ik het domein www.timdehoog.nl geregistreerd. Mijn oude @planet.nl adres heb ik toen vervangen voor een @timdehoog.nl e-mailadres. Timdehoog.nl had toen nog geen website. Deze kwam er pas toen ik begon te werken als applicatie programmeur. Ik maakte toen kennis met WordPress als CMS systeem. Binnen een paar dagen had ik met een gratis thema een mooie website gemaakt. Nog een paar dagen later had ik alle content van hcom.nl overgezet naar timdehoog.nl. Hcom.nl was vanaf toen alleen nog een doorverwijzing naar timdehoog.nl. Sinds ik timdehoog.nl heb blog ik ook veel meer. Ik probeer minimaal 1 keer per week een blog te plaatsen maar door drukte met werk en sporten lukt dat niet altijd.

Het doel van Timdehoog.nl is om mijn kennis te delen over onder andere websites en computers. Het is leuk dat ik vele jaren ervaring heb maar nog leuker om die ervaring en kennis te delen. Natuurlijk zijn er de vele forums op internet die deze kennis ook bieden, maar het nadeel daarvan is dat er vaak berichten tussen staan van mensen die niet relevant zijn. Ik bedoel hiermee  reacties als “ik heb ook last van dit probleem” of “werkt niet”. Dit zorgt voor veel tekst die je niet wilt lezen want je wilt een oplossing. Een ander nadeel is dat de probleem omschrijving soms beperkt is als “de printer reageert niet”. Je weet dan niet om wat voor printer of besturingssysteem het gaat.

Met Timdehoog.nl probeer ik korte blogs te schrijven die bestaan uit probleem + oplossing + oplossing getest op. Bezoekers kunnen het probleem lezen en denken dat geldt voor mij en vervolgens de oplossing proberen. Bij twijfel kunnen ze nog kijken of de oplossing wel werkt voor hun situatie. Het voordeel van deze opzet is dat mensen de reacties niet hoeven te lezen voor de oplossing wat bij een forum wel moet. Je zou het een stukje snelheidswinst kunnen noemen.

Sinds een paar jaar heb ik ook een eigen huisstijl laten ontwikkelen met eigen logo. Komende maanden ga ik beginnen aan een nieuwe website met thema dat beter past bij het doel van de website om bezoekers te helpen. Ik weet namelijk dat bezoekers het liefste zoeken naar oplossingen. Een zoekfunctie is daarom heel belangrijk en moet prominent in beeld staan. Uit de statistieken weet ik dat weinig bezoekers maar een beetje rond klikken op de website of naar mijn website komen om een aantal blogs te lezen. Mag je het dan wel een blog noemen? Ik vind van wel.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.