Website op iPad, iPhone of Mac scherm tonen met Magicmockups.com

23 juli 2017 om 10:21

Vroeger werd er van een nieuwe website een of meerdere screenshots gemaakt. Deze werden verstuurd via e-mail of in een portfolio getoond. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat de website in het scherm van een iPad of Mac wordt getoond. Apple apparatuur blijft ontzettend mooi om te zien. Door de website op deze manier te tonen lijkt het net of iemand de website op zijn iPad bezoekt. Vaak wordt dit ook wel een mockup genoemd.

Voor de presentatie van een nieuwe website was ik op zoek naar een online dienst waarmee je deze mockups kan maken. Natuurlijk kan je dit ook zelf doen met Adobe Photoshop maar helaas schiet mijn kennis me dan iets tekort.

Ik kwam uit op de website Magicmockups.com. Hier kan je een omgeving kiezen waar een of meerdere Apple apparaten op staan. Geef vervolgens je website url op en Magicmockups plaatst jouw eigen website in de schermen van de gekozen apparaten. Het resultaat ziet er echt heel mooi uit.

Een ander bijkomend voordeel is dat deze dienst gratis is. Wil je de afbeeldingen op een hogere resolutie dan wordt er om een donatie gevraagd. Ik denk dat deze dienst gerust 10 euro waard is om eenmalig te doneren wanneer dit je dit vaker commercieel wilt gebruiken.

Screenshot timdehoog.nl gemaakt met Magicmockup.com.

Screenshot timdehoog.nl gemaakt met Magicmockup.com.

Screenshot timdehoog.nl gemaakt met Magicmockup.com.

Screenshot timdehoog.nl gemaakt met Magicmockup.com.