Hoe je het beste een thema op WordPress.org kan uitzoeken

Op WordPress.org kan je vele duizenden gratis thema’s vinden om zo snel een basis te leggen voor een nieuwe WordPress website. Vanuit je WordPress installatie kan je via Weergave > Thema’s nieuwe thema’s bekijken en ook installeren. Van ieder thema kan je een voorbeeld zien als aanvulling op de screenshots van de thema auteur. Nadeel van deze Voorbeeld functie is dat deze door WordPress.org voorzien wordt van content. Ieder thema krijgt zo dezelfde content en indeling. De meeste thema’s komen zo niet helemaal tot hun recht.

Tip 1:
Belangrijke tip bij het selecteren van een thema is dat je van tevoren weet wat voor website je wilt gaan maken. Wordt het een blog, website, one-page website, webwinkel etc.

Wanneer ik voor een nieuwe website op zoek ben naar een thema op WordPress.org bezoek ik altijd WordPress.org zelf en dus niet vanuit mijn WordPress installatie. Ik open vervolgens een aantal thema’s die ik mooi vind in losse tabjes in de browser zodat ik ze kan vergelijken. Per thema klik ik op de knop “Theme homepage” om de website van de auteur te bezoeken. Op deze pagina zie je ook meestal een knop om een demo te openen. Deze demo geeft een veel beter beeld van wat er mogelijk is.

Tip 2:
Als je de demo op de website van de auteur bekijkt kan het wel eens voorkomen dat ze een premium (betaalde versie) van het thema tonen. Via WordPress.org download je de gratis versie en die heeft dan meestal minder functionaliteit. Kijk daarom goed of er wordt gesproken over een free of premium demo om teleurstellingen te voorkomen.

Voorbeeld:
Laat ik het thema Newspaper X als voorbeeld nemen.

Als je dit thema als voorbeeld bekijkt op WordPress.org zie je:

Thema voorbeeld op WordPress.org

Thema voorbeeld op WordPress.org

Bezoek je het thema op de website van de auteur dan zie je een veel beter voorbeeld:

 

Thema voorbeeld op https://colorlib.com/wp/themes/newspaper-x/

Thema voorbeeld op https://colorlib.com/wp/themes/newspaper-x/

 

 

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.