Boek geschreven over de voor- en nadelen van internet

1 augustus 2017 om 16:49
Boek geschreven door Tim de Hoog over de voor- en nadelen van het internet.

Mijn eigen geschreven boek.

Onlangs zat ik een film te kijken met daarin een scene waarin een moeder probeerde een date te regelen voor haar dochter. Een van de argumenten waarom zij op date moest met die man was omdat hij al een boek had geschreven voor dat hij 30 was. Ik kreeg een flashback van bijna 10 jaar terug toen ik mijn eerste boek had uitgebracht. Toen was ik nog ver onder de 30, misschien zelfs net onder de 20.

Tijdens mijn stage voor mijn MBO opleiding systeembeheer had ik de opdracht gekregen om in een document de basis begrippen van het internet uit te leggen. Dit document werd wel zo goed ontvangen binnen en buiten dit bedrijf dat ik besloot het verder uit te werken. In het document besprak ik diverse internet gerelateerde begrippen zoals virus, ftp, webcam, rss, zoekmachines aangevuld met hun voor- en nadelen. Ik had het zo geschreven dat je het hele document kon lezen of enkele hoofdstukken of paragrafen.

Het document werd steeds groter en ik vroeg ook steeds meer mensen om feedback. Zowel voor onderwerpen als wat betreft grammatica omdat dat niet mijn sterkste kant was. Op een gegeven moment bedacht ik het idee om het als boek uit te brengen om zo nog meer mensen te bereiken. Ik begon op internet te zoeken naar drukkers. Er waren drukkers die hadden interesse, maar die wilde het boek meteen in een oplage van een aantal stuks drukken die ik dan af moest nemen. Deze kon ik vervolgens zelf doorverkopen. Dat zag ik niet zo zitten gezien de investering.

Uiteindelijk kwam ik uit bij Boekscout, een drukkerij die het boek pas drukt als het bij hun besteld wordt. Van mijn kant vereiste dit geen investering. Van ieder verkocht boek ontving ik een percentage in de vorm van royalty’s die jaarlijks uitbetaald werden. Voordat dit zover was heb ik eerst een contract moeten ondertekenen. Allemaal heel officieel. Daarnaast heeft mijn boek ook nog bij de lokale Bruna winkel in het schap gelegen.

Inmiddels is het niet meer actueel. Websites zoals Hyves bestaan niet meer en ook MSN is vervangen door Skype of WhatsApp. In tien jaar tijd is er enorm veel veranderd en zoals bekend met boeken verouderen die tegenwoordig heel snel. Hoe dan ook was het schrijven van een boek en het uitbrengen van een boek via een drukker een enorme leuke, interessante en leerzame ervaring. Mensen vragen of ik er rijk van ben geworden, het antwoord is simpel en kort nee 🙂

Tweet about this on TwitterGoogle+Share on FacebookPrint this page
Tags: