Locatefamily.com een website met jouw persoonlijke gegevens

Zo nu en dan Google ik wel eens op mijn eigen naam. Met en zonder quotes er omheen. Niet dat in ijdel ben of zo maar ik wil graag weten op wat voor manier mijn naam op externe websites wordt gebruikt. In 90% van de gevallen is het positief of neutraal en vind ik het prima. Vaak wordt er van andere websites naar mijn website verwezen en dat is natuurlijk perfect. De andere 10% bestaat uit verwijzingen naar andere personen met dezelfde naam. Blijkbaar zijn er nog ongeveer 3 personen die hetzelfde heten. Zo doe ik ook aan voetbal.

Tijdens mijn laatste zoektocht op mijn eigen naam kwam ik uit op de website Locatefamily.com. Op deze website staan de persoonlijke gegevens van 1000den personen over de hele wereld. Met persoonlijke gegevens bedoel ik naam, adres en telefoonnummer. Dit is vrij privacy gevoelige informatie dus.

Het doel van de website is dat mensen die familieleden of bekenden kwijtgeraakt zijn elkaar zo weer terug kunnen vinden. Allemaal heel leuk maar ik was we niet zo blij mee. Gelukkig kan je jouw gegevens via een formulier eenvoudig laten verwijderen.

Het lijkt mij zeker de moeite waard om op Locatefamily.com even te controleren of er persoonlijke gegevens staan. Misschien heb je dat liever niet.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.