GDATA Internet Security in een andere taal installeren

GDATA Internet Security in een andere taal installeren.Probleem:
Op een computer is GDATA Internet Security in een andere taal geïnstalleerd dan Nederlands. In mijn probleemsituatie was dit in het Duits omdat het om een refurbished pc uit Duitsland ging.

Vanuit de software van GDATA Internet Security is het niet mogelijk om de taal te veranderen. Ook via “Programma’s wijzigen/verwijderen” in het Configuratiescherm vind je geen optie om de taal te wijzigen. In eerste instantie had ik nog verwacht dat je via de optie “Wijzigen” een andere taal zou kunnen installeren, maar helaas.

Oplossing:
Download de laatste versie van de software in de taal die je wilt gebruiken. In mijn situatie is dat Nederlands. Verwijder de huidig geïnstalleerde versie. Tijdens verwijderen kan je aangeven of je instellingen en gevonden virussen die in quarantaine staan wilt verwijderen. Ik heb dit niet verwijderd. Start de computer nu opnieuw op en installeer de gedownloade software.

Belangrijk om te weten is dat je na installatie opnieuw je licentie moet instellen. Bij GDATA werkt dat met een gebruikersnaam en wachtwoord die je in het verleden ontvangen hebt. Mocht je deze niet meer hebben dan kan je gebruik maken van de “wachtwoord vergeten” functionaliteit.

Het viel mij op dat na het invullen van het gebruikersnaam en wachtwoord het meer dan 15 minuten duurde voordat de licentie werd goedgekeurd.

Oplossing getest op:
Windows 10, GDATA Internet Security 2017 geïnstalleerd in het Duits

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.